Kollégium

Intézményünk fiúkollégium, amely 62 férőhellyel rendelkezik a K épület második és harmadik emeletén. A lányokat a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban helyezzük el. Célunk, hogy kényelmes szállást biztosítsunk az iskolánkban tanuló diákok számára, amely mellett nevelőtanári felügyelettel tanköröket működtetünk a délutáni tanulás és korrepetálás elősegítésére. Szabadidős tevékenységeink közül legnépszerűbbek a sport programok (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, konditerem stb.), amelyre - szervezett formában - minden nap lehetőséget biztosítunk. Alkalmankként kirándulásokat, kulturális programokat szervezünk lakóink számára.

Az intézményt folyamatosan fejlesztjük: ebben az évben új tanulószobákat alakítottunk ki, nagy méretű LED tv-ket szereltünk fel, és biztonságunk növelésére, az épületet kamerarendszerrel és füstjelző berendezéssel láttuk el. A nyár folyamán a teljes vizesblokk felújításra került.

A kollégiumi felvételkor az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

  • tanulmányi eredmény
  • lakóhely távolsága
  • tanuló magatartása

A kollégiumi felvétel egy évre szól, amelynek folytonosságát - az intézményben történő tanulmányi időre - elősegítjük. Amennyiben a korlátozott kapacitású férőhelyek miatt elhelyezést nem tudunk biztosítani, akkor a város társkollégiumaiba irányítjuk a tanulókat.

Intézményünk a Facebookon Táncsics Mihály Kollégium néven található meg.

Ügyeletes telefonszámunk: 06-70-641-3976